Böckmann hästtransporter

Varför Böckmann?

Böckmann är ett familjeföretag där man har arbetat med hästar och tillverkning av hästtranporter sen 50-talet, och det var kärleken till hästar som drev grundaren Anton Böckmann att starta och idag drivs företaget av två av hans söner.

Alla fyra barnen, Roger, Klaus, Gillbert och Tönne har tävlat framgångsrikt i olika discipliner som fälttävlan, dressyr och hoppning. Man har även en stor anläggning där man bedriver tävlings, utbildningsverksamhet och en hingststation. Det är på denna anläggning som modeller och innovationer testas noga innan de kommer ut till användarna. För att läsa mer om deras hästverksamhet gå in på www.boeckmann-pferde.com

Släpen byggs i Tyskland på den egna fabriken. Kvalité, funktion, säkerhet och design är alltid i fokus. Böckmanns hästtransporter är byggda av och för människor som älskar hästar och det märks i varje liten detalj på släpen. Ett Böckmann-släp håller i många år och tål även när det brakar loss, vilket det gör ibland som alla som håller på att transportera hästar vet.

I Tyskland är Böckmann marknadsledande på hästtransportmarknaden och detta är ingen slump. I Tyskland precis som i Norden uppskattar man kvalité och bra produkter.
Det pågår en ständig utveckling av Böckmanns produkter och det är ett väldigt innovativt företag, det finns alltid något att uppfinna eller utveckla mot perfektion-Släp och bilar är helt klart i en klass för sig- 1:a klass!

Man hittar Böckmann över hela världen i så skilda länder som Cananda, Dubai och Australien och fler och fler länder inser fördelarna med Böckmann och får egna återförsäljare.

Böckmann Släp

Böckmann har modeller för alla behov och plånböcker, oavsett om du kör barnens söta ponny till 7 stora hästar i lastbil har vi transporten du behöver! Över 20 olika modeller med överbyggnad i glasfiber, aluminium eller plywood och utrustningsmöjligeterna är oändliga! 

Vi guidar dig gärna.

Vi har många kunder som kommer tillbaka och väljer Böckmann igen när det är dags att byta släp och detta är vi stolta över. Välkommen till oss du också för en visning eller provtur och se om även du blir övertygad. Vi har alltid ett antal olika modeller i lager att titta på hemma.

Böckmann Garanti

Böckmann lämnar 2 års garanti på sina transporter under förutsättning att släpen sköts och servas enligt instruktionsboken, de skall servas minst en gång per år men senast 6 mån efter leveransdatum första gången. För att få en stämpel i serviceboken måste man vända sig till en godkänd verkstad, det går bra att använda en lokal verkstad men fråga din Böckmann leverantör först.

Vissa släptillverkare lämnar garanti på aluminiumgolven detta gör inte Böckmann men vi har aldrig behövt byta ett aluminiumgolv under alla år så man kan nog lungt påstå att deras aluminiumgolv håller släpets livslängd, det är kraftigt profilerat och dessutom extra förstärkt där hästarna står, vi visar gärna prover på släpets uppbyggnad (vägg och golvmaterial mm.) det tål att jämföras!
* Garantin gäller inte rena slitdelar som bromsbeläggning och gummiytor
* Körning med broddar i är förbjudet då mattan kan skadas och på sikt även golvskivan under, vill man köra med broddar rekommenderar vi att lägga i slitmattor som skyddar golvet.(finns som tillbehör)
* Var noga med att tvätta och smörja ditt släp regelbundet så får det längre hållbarhet och ger dig större glädje.

 

 

Böckmann-loggo