Böckmann Compact Basic 3,5 tons B-korts hästlastbil exempelbil ej i lager

kr (ex. moms)
Märke: Böckmann
Modell: Compact Basic
Överbyggnad: Glasfiber/ aluminium
Golv: Aluminium
Fjädring: Bilfjädring
Inv. höjd: 2,42m
Inv.längd: 2,70m
Tjänstevikt: ca 2700
Maxlast: ca 800kg
Totalvikt: 3500kg

Compact är basen i Böckmanns lastbilsprogram, en stabilt byggd bil med överbyggnad av aluminium, robust byggd med speciella rundade aluminiumprofiler i tak för bättre hållfasthet, smart planerad in i minsta detalj som tex. att hjulhusen inte stjäl av hästens utrymme och är inklädda i armerat gummi. Hela 7 års garanti lämnar Böckmann på överbyggnaden och för bilen gäller tillverkarens garantier. Ofta byggs dessa bilar på FIat Ducato Maxi. (Den ledande transportbilen i Europa) Hästarna åker med samma säkerhet som i Böckmannsläpen, rejäla mellanväggar , inredning och bommar som tål hästar även när de inte står som små ljus;)

Förvaringutrymme för tex. spånbal finns ovanför föraren i bilens front.

Taket är isolerat med en härlig invändig höjd på 2,42m. Sadelkammaren baktill är rymlig och man får med mycket utrustning och har som ryttare möjlighet att byta om. Hästarna åker baklänges sett från  förarens färdriktning. Dragvikt för bilen är max 2500kg.

Rampen är mycket lätt att lyfta tack vare en smart lyftmekanism. Öppningen är ljus och inbjudande. överluckan går högt upp så att hästen inte riskerar att slå i huvudet.

Denna bil går även att få som C-kortsbil med högre totalvikt för att kunna lasta mer. C1 körkortet som är relativt nytt är inte lika dyrt och krångligt att ta som vanliga c-kortet och gör att man kan köra bilar upp till 7,5 ton vilket ger större möjligheter om man vill köra fler hästar samtidigt och ha med hela teamet.

Denna bil finns i grundutförande som på bilderna men många individuella val finns tillgängligt  och ytterligare många andra lastbilsmodeller att välja bland i Böckmanns gedigna utbud.

Kontakta oss för mer info!

Se film via länken här under:

Skriv till oss

14 + 14 =

Hitta till oss

Flera hästtransporter till salu